V čem je fb stran BARVITOST MOJIH MISLI, kjer objavljamo prispevke dijakov GSŠKF Ruše, posebna …


Dijakinja Aneja Založnik Jaušnik je v šolskem letu 2019/20 končala šolanje na GSŠKF Ruše in se odločila za študij likovne umetnosti. Sem njena razredničarka, njen slikarski talent me je navdušil, podprla sem jo pri ustvarjanju. Začeli sva sodelovati in tako so počasi ob mojih pesmih – mislih nastajale Anejine ilustracije. V sam proces nastajanja knjige se je vključil ves takratni 4.a gimnazije. Ustvarili smo instagram ter fb stran z naslovom BARVITOST MOJIH MISLI, kjer lahko še danes spremljate misli, pesmi, risbe in fotografije, ki nastajajo na naši šoli. Dijakinja Veronika Kašman je dve pesmi iz zbirke tudi uglasbila. Bivša dijakinja Nina Kitel je sama organizirala prvi dogodek – predstavitev knjige v Klubu Študentov Maribor – Pisarna, katere obisk je bil fenomenalen. Skratka podjetnost in povezanost znotraj razreda je bila čudovita.


Z dijakinjo Anejo sva bili gostji v radijski oddaji Radia Maribor – Mladi mladim, kamor sva zaradi velikega zanimanja poslušalcev bili povabljeni še enkrat.


S tem projektom, ki so ga podprli občina Ruše, GSŠKF Ruše, Osnovna šola Janka Glazerja Ruše ter pisateljica Petra Škarja in njihova založba 5KA (Katapult d.o.o.), spodbujamo mladostnike k pisanju, slikanju, glasbi in drugemu ustvarjanju, ter jih s prodajo knjige, katere izkupiček gre za podporo nadarjenim dijakom, finančno podpremo.


Citiram Anejo, kako pa je ona doživljala najino sodelovanje:
»Ne vem, kam pelje ta pot, niti ne vem, kam me bo popeljalo življenje. Vem le to, da živimo tukaj in zdaj. Slikam in rišem, že odkar pomnim … in rekla bi, da to predstavlja velik del mene. Pred časom mi je razredničarka predstavila idejo, da bi skupaj ustvarili pesniško zbirko. Ideja me je seveda fascinirala in rekla sem si, zakaj pa ne! Z dopolnjevanjem misli in ilustracij različnih stilov, od risbe do slike, je nastal plod najine domišljije, prav ta, ki ga zdaj držite v rokah in prebirate. Z besedami in potezami izlitimi na papir, upam, da se vas vsaj malo dotakneva. S to knjigo vstopam v svet nečesa zame novega, še neodkritega in z malo sreče si želim, da to ni zadnja knjiga, na kateri se bo na prvi platnici pojavilo moje ime.
Aneja Založnik Jaušnik«

Zapisala: Manja Tancer, koordinatorica nadarjenih

(Visited 130 times, 1 visits today)