Splošna matura 2022

Vodstvo šole in profesorji smo izredno ponosni na letošnjo generacijo maturantov, saj so vsi zelo dobro opravili splošno maturo. Navdušeni smo, da lahko čestitamo prvemu ZLATEMU MATURANTU splošne mature na Gimnaziji in srednji šoli za kemijo in farmacijo Ruše.

Poklicna matura 2022

Tudi ob letošnjem zaključku poklicne mature se veselimo skupaj z našimi dijaki programov kemijski in farmacevtski tehnik. Maturo je uspešno opravilo 40 farmacevtskih tehnikov in 17 kemijskih tehnikov. Letos je bilo skupno 15 zlatih maturantov, med njimi 11 diamantnih. ČESTITAMO in srečno pot v življenje!

Zaključna prireditev 2022

Proslava ob dnevu državnosti in podelitev zlatih ter srebrnih priznanj dijakom.

Erasmus šolska partnerstva - maj 2022

Aktivnosti učenja, poučevanja in usposabljanja Perspectives and Truths Ruše, 30. 5. 2022 do 3. 6. 2022 Sodelovali so dijaki GSŠKF Ruše, 3. gimnazije Maribor in partnerske šole iz Gliwic, Poljska.

Zaključna prireditev s predajo ključa

V ponedeljek, 23. 5., smo se z zaključno prireditvijjo poslovili od letošnjih četrtih letnikov. G. ravnatelj je podelil zlata in srebrna priznanja ter knjižne nagrade zaslužnim dijakom. V bitki za ključ šole so se pomerila ekipe vseh tretjih letnikov, slavili pa so dijaki 3. aKT.

Obisk HIŠE Evropske unije

Tretji letniki gimnazije so obiskali Hišo EU in Narodno galerijo v Ljubljani. Preživeli so lep dan.

Ekskurzija v Ljubljano

Dijaki drugih letnikov so preživeli lep dan v Ljubljani: podali so se po poteh srednjeveške Ljubljane, obiskali Hišo iluzij ter si ogledali Botanični vrt Univerze v Ljubljani.

Ekskurzija dijakov Dijaškega doma

V petek, 22.4.2022 smo dijaki dijaškega doma odšli na strokovno ekskurzijo v Vitanje, kjer smo si ogledali Noordung center. Uživali smo v simulacijah letenja in sprehodom med planeti ter poklepetali z robotom. Ekskurzijo smo zaključili v Ljubljani. Seveda je bil čas tudi za nakupe in druženje. Drugo šolsko leto spet ponovimo. Super je bilo.

IZMENJAVA NA POLJSKEM

AKTIVNOSTI UČENJA POUČEVANJA IN USPOSABLJANJA – 13. 3. - 19. 3. 2022

Matematika združuje

14. marec je znan kot dan števila π in ga od leta 2020 obeležujemo kot mednarodni dan matematike. Letos je potekal pod sloganom »Matematika združuje«. Dijaki so združili svoje znanje, interese in potenciale, ter ob tem razvijali likovne spretnosti, vseživljenjsko učenje ter matematično kompetenco. Ustvarili so domiselne matematične table, ki si jih lahko ogledate v galeriji.

Božično novoletno vzdušje v dijaškem domu

V dijaškem domu že potekajo božično novoletne dejavnosti: Prihod Miklavža, okraševanje dijaškega doma in različne delavnice.

Erasmus+ Portugalska 2021

Uspešno smo zaključili tudi 14-dnevno prakso v Bragi na Portugalskem. Dijaki so svoje znanje izpopolnjevali v lekarnah in laboratoriju, v prostem času pa so si ogledali Brago ter obiskali prestolnico Lizbono, Porto in Viano do Castelo. Erasmus+ ni mus, pomaga pa.

OIV/ID - Pohorje in Ruše

V septembru smo izvedli izbirne vsebine in interesne dejavnosti. Dijaki 1. in 2. letnikov so se podali na Ribniško Pohorje, dijaki 3. letnika pa so se sprehodili med krošnjami na Rogli. Nekaj delavnic smo izvedli tudi v Rušah.

Geografska ekskurzija 2021

6. in 7. 9. smo v okviru medpredmetne ekskurzije z gimnazijci obiskali Notranjsko, Primorje, Vipavsko dolino in Brda. Maturanti so opravili geografske vaje in predstavili veliko zanimivosti o tem delu Slovenije. Predvsem pa smo bili veseli, da smo končno spet šli na ekskurzijo.

Erasmus+ Ciper 2021

Avgusta 2021 je na Cipru preko programa Erasmus+ opravljalo prakso 6 dijakinj programov farmacevtski in kemijski tehnik.

(Visited 8.876 times, 4 visits today)