FESTIVAL USPEŠNOSTI

Velikokrat povemo, da smo ponosni na naše dijake, učitelje in ostale zaposlene, ki pišejo zgodbo Gimnazije in srednje kemijske šole Ruše. Dvodnevni FESTIVAL USPEŠNOSTI, ki se je odvijal v zadnjem delovnem tednu tega šolskega leta, je pokazal, da se pri nas resnično dogaja veliko projektov, različnih šolskih in obšolskih dejavnosti, dejavnosti v okviru dijaškega doma GSKŠ Ruše, poleg tega pa so dijaki zelo aktivni in uspešni tudi na ostalih športnih, umetniških in kulturnih področjih ter kot prostovoljci.

V šolskem letu 2018/19 so se dijaki udeležili 14-ih različnih tekmovanj v znanju, na katerih so poleg velikega števila bronastih priznanj osvojili skupno 37 srebrnih priznanj in 6 zlatih priznanj.

2 dijakinji sta s svojo raziskovalno nalogo osvojili zlato priznanje na regijskem tekmovanju.

V Ruše je letos odšla nagrada za najboljšega dijaka državnega tekmovanja kemijskih tehnikov.

Naši dijaki so se izkazali na športnem področju, tekmovali so v številnih ekipnih in individualnih športih, v naših vrstah imamo celo državne reprezentante in državne prvake v nekaterih individualnih in skupinskih športih. Udeležili so se tudi Domijade – srečanja dijaških domov Slovenije, od koder so se prav tako vrnili z medaljami.

V drugem delu festivala so dijaki z mentorji predstavili projekte in obšolske dejavnosti, ki so se jih letos udeležili.

Dvodnevni festival smo zaključili z okušanjem peciv desetih evropskih držav, ki so jih prispevali dijaki 3. letnika gimnazije.

 

 

 

 

Naziv NAJ dijakinje šole je letos osvojila Sara Matjašec, dijakinja 1. aFT. ČESTITAMO!

Na zaključni prireditvi 4. letnikov so ključ šole osvojili dijaki 3. aFT. Tudi njim čestitamo za borbenost.

Celotna galerija FESTIVALA USPEŠNOSTI