S predstavitvijo mobilnosti na Portugalsko in podelitvijo potrdil Europass mobilnost smo na Gimnaziji in srednji kemijski šoli Ruše zaključili že drugi projekt Erasmus+ z imenom »Strokovna, kulturna in jezikovna izmenjava kot del poklicnega izobraževanja«.

V okviru projekta se je praktičnega usposabljanja v tujini udeležilo skupno 14 dijakov in 4 učitelji. V lanskem letu je šola sodelovala s partnerji na Malti, v nemškem Marburgu, turški Antalyi  in portugalski Bragi. V dveh tednih razgibane mobilnosti so dijaki v lekarnah pripravljali in razvrščali zdravila, spoznavali delo farmacevtskega tehnika in proces oskrbe z zdravili, kemiki pa so v laboratorijih raziskovali nove analizne metode, spoznavali kemijske aparature in se učili varnega rokovanja z nevarnimi kemikalijami.

Proste popoldneve in vikende so izkoristili za ogled lokalnih znamenitosti, preizkušanje kulinaričnih dobrot in spoznavanje novih prijateljev. Na ta način niso pridobili le delovnih izkušenj, ampak so tudi utrjevali znanje tujega jezika, preverjali svojo iznajdljivost in samostojnost ter navezovali pomembne stike. Vse to jim bo zagotovo pomagalo, če se bodo odločili za študij ali delo v tujini.

(Visited 98 times, 1 visits today)