Ključne informacije o izvedbi pouka na daljavo: 

  • Pouk bomo izvajali po obstoječem urniku (učitelj posameznega predmeta, ki je na urniku, poda aktivnosti, naloge oz. informacije za delo).
  • Upoštevajte navodila učiteljev za delo in roke za oddajo izdelkov / rešenih nalog.
  • Med poukom bodite aktivni, tudi če je na daljavo.
  • Ohranimo dobro voljo in motiviranost za delo in pridobivanje novega znanja.

 

Pouk morda še ne bo v celoti stekel v ponedeljek, pomembno je, da sproti sledite obvestilom in opravite zadolžitve. Na ta način se ne bo nabralo preveč vsega.

Te izredne razmere so priložnost, da se naučimo učinkovito uporabljati orodja, ki so nam na voljo. To velja tako za učitelje kot dijake. Na GSKŠ Ruše bomo s pridom izkoristili vse nabrane izkušnje v projektu Inovativna pedagogika 1 : 1, saj se je veliko učiteljev že naučilo uporabljati Googlova orodja ter številne druge aplikacije, ki omogočajo aktivno učenje. Znanje bomo delili med sabo ter v nekaj dneh vključili vse dijake.

 

Načini komunikacije:

Učitelji bodo stopili v kontakt z vami na različne načine. Tudi sistem eAsistent se trudi vzpostaviti možne načine sodelovalnega dela. Ali se bodo pri nas “prijeli” bomo še videli, saj do sedaj sistema eA komunikacija in eA spletnih učilnic še nismo uporabljali.

 

[box type=”tick” size=”large” style=”rounded”]eAsistent[/box]

Nekateri učitelji bodo navodila pošiljali preko eAsistenta. Ta obvestila so vidna znotraj eAsistenta in/ali na e-pošti, ki je vpisana v sistem. Spremljajte tudi druge zavihke (npr. posodobitve, neželena pošta,…)

[box type=”tick” size=”large” style=”rounded”]Google učilnice[/box]

Google učilnice uporablja že veliko učiteljev, pričakujemo, da se bo raba še razširila. Za dostop potrebujete urejen šolski Google račun (ime.priimek@gimnazija-ruse.si)

Učitelji vam bodo posredovali kodo za dostop.

[button link=”http://gsks.splet.arnes.si/files/2020/03/Uporaba-Google-učilnice-navodila-dijakom.pdf” size=”large” icon=”google-plus-square” window=”yes”]Navodila za uporabo Google učilnice[/button]

 

[box type=”tick” size=”large” style=”rounded”]Moodle[/box]

Dostop do Arnesovih spletnih učilnic Moodle: POVEZAVA  oziroma preko menija: Dijaki > e-učilnice

Za dostop potrebujete geslo za prijavo v AAI račun. Uporabniško ime je vaš e-mail: ime.priimek@gimnazija-ruse.si

[box type=”tick” size=”large” style=”rounded”]Kontakt učiteljev[/box]

Za dodatne informacije se obrnete najprej na učitelja, nato na razrednika.

Sami lahko kontaktirate učitelje na do sedaj uveljavljen način. Prosimo, da za kontakt uporabljate službene e-naslove zaposlenih: ime.priimek@gimnazija-ruse.si

[box type=”tick” size=”large” style=”rounded”]Tehnične težave[/box]

V kolikor ugotovite, da nimate urejenih dostopov do šolskega Google računa, se lahko obrnete na profesorja informatike. Reševanje AAI računov bo nekoliko težavnejše, vendar lahko prav tako poskusite poiskati pomoč pri prof. informatike.

 

Dijaški dom:

Vzgojitelji dijaškega doma GSKŠ Ruše bodo na razpolago staršem in dijakom po e-pošti vsak dan med delovnikom predvidoma od 14.00 do 17.00 ure. Nanje se lahko obrnete za pogovor in tudi za kakšno pomoč pri reševanju nalog.

Tudi vzgojitelji uporabljajo službene e-naslove: ime.priimek@gimnazija-ruse.si

Šolska svetovalna služba:

Šolski pedagog g. Tadej Vovko je na voljo za pogovor dijakom in staršem vsak delovnik med 10.00 in 15.00.

e-pošta: tadej.vovko@gimnazija-ruse.si

(Visited 178 times, 1 visits today)