• Informativni dan 2018
Splošna matura - spomladanski rok 2018

Spomladanski rok splošne mature je prinesel nov lep uspeh našim dijakom. Vsi gimnazijci so maturo uspešno opravili. Izkazali so se tudi kemijski in farmacevtski tehniki, ki so poleg poklicne mature opravljali še 5. predmet na splošni maturi. Vsem dijakom čestitamo za dosežen uspeh ter vam želimo uspešen študij.

Poklicna matura - spomladanski rok 2018

Danes je izobraževanje na Gimnaziji in srednji kemijski šoli Ruše uspešno zaključilo 61 dijakov programov farmacevtski tehnik in kemijski tehnik. Letošnja generacija je dosegla izjemen uspeh, saj je kar 11 dijakov postalo zlatih, med njimi jih je 5 doseglo vse točke na poklicni maturi. Drage maturantke in maturanti, za uspešno zaključeno izobraževanje vam iskreno čestitamo ter vam želimo veliko uspehov pri nadaljnjem izobraževanju ali na poklicni poti.

Erasmus+: Marburg, Nemčija

3 dijakinje programov kemijski tehnik in farmacevtski tehnik so se s profesorico farmacije v juniju odpravile v Marburg v Nemčiji, kjer so preko programa Erasmus+ opravljale prakso v tujini. 14 dni so preživele v lekarni in analiznem laboratoriju na univerzi. Domov so se vrnile polne novega znanja, vtisov, izkušenj in dogodivščin. Junij 2018

Medpredmetna ekskurzija na Dolenjsko

Dijaki 3. letnikov so obiskali Dolenjsko - ogledali so si Krko, Novo mesto, Žužemberk, Muljavo, zeliščno kmetijo Plavica in Olimje.

Predaja ključa 2018

V ponedeljek, 21. 5. 208, smo se poslovili od letošnjih maturantov z zaključno prireditvijo ni predajo ključa. Nagrajeni so bili dijaki, ki so vsa štiri leta dosegli odlični uspeh, ali pa so se izkazali na drugih področjih. In še dobitniki ključa... osvojili so ga dijaki 3. bFT.

Avstrijska Koroška 2018

Dvodnevna medpredmetna ekskurzija dijakov 2. letnika na avstrijsko Koroško: obisk šole v Šmihelu, Celovec, Vrbsko jezero, botanični vrt, vojvodski prestol, Gospa Sveta, grad Ostrovica.

OIV/ID - Irska

19 dijakov iz različnih razredov se je od 13. 4. do 17. 4. 2018 skupaj s profesoricama Majo Hergan in Tanjo Breznik udeležilo ekskurzije na Irsko. Tukaj so njihovi vtisi: Najbolj všeč so mi bili Moherski klifi, saj so res nekaj posebnega. Irska je čudovita dežela s prelepo pokrajino. Zanimivi pa so mi bili tudi Irci sami, saj so kljub vsem težavam, ki jih imajo, zelo sproščeni ljudje, ki se turiste trudijo razumeti in jim nuditi pomoč. So pa cene v državi sorazmerno visoke. Rok, 3.AKT Na Irskem smo videli veliko novega. Prvi dan smo preživeli na kmetiji, kjer smo spoznali njihov tradicionalni šport hurling, pekli njihov kruh brez kvasa in plesali irske tradicionalne plese. Zelo so mi bili všeč Moherski klifi. Celotna Irska je zelo lepa in zanimiva. Tadeja, 3.AKT

Poljaki na obisku

Naša šola in II. Liceum Ogólnokształcące iz Gliwic na Poljskem tudi letos sodelujeta v mednarodnem projektu. V aprilu 2018 smo gostili poljske dijake in z njimi preživeli teden, poln doživetij, novih spoznanj in veselega druženja.

Glazerjevi dnevi 2018

Zaključek in podelitev nagrad 19. natečaja Janka Glazerja v športni dvorani GSKŠ Ruše.

Geografija - maturitetna ekskurzija

V marcu so se gimnazijci četrtega letnika v sklopu maturitetnega predmeta geografija odpravili na izlet po Sloveniji. V dveh dneh so si od blizu in od daleč ogledali večino znamenitosti naše male čudovite Slovenije.

Pust 2018

Pust so nam poleg kurentov polepšali predvsem posamezniki in skupinske maske, ki so se domiselno našemili.

Informativni dan 2018

Predstavitev Gimnazije in srednje kemijske šole Ruše bodočim dijakom. Februar 2018

Prednovoletna zabava

Proslava ob dnevu samostojnosti in enotnosti ter sprostitev pred božično-novoletnimi prazniki.

Božiček za en dan

Kot že zadnjih nekaj let smo se tudi tokrat pridružili akciji \"Božiček za en dan\" ter osrečili kar nekaj otrok.

Erasmus+: Braga, Portugalska

3 dijakinje programa farmacevtski tehnik in en dijak programa kemijski tehnik so preživeli 14 dni v Bragi na Portugalskem, kjer so opravljali prakso v podjetjih.

(Visited 3.231 times, 1 visits today)