Poklicno maturo je opravljalo 57 kandidatov aktualnih zaključnih letnikov programov farmacevtski in kemijski tehnik – vsi so jo uspešno opravili. Ponovno so bili naši maturanti izjemno uspešni, v generaciji imamo namreč 16 zlatih maturantov (11 farmacevtov, 5 kemikov), od tega kar 6 diamantnih.

Naši prostovoljci so aktivno sodelovali na Festivalu duševnega zdravja v Mariboru. Skupaj z Rast Ruše in NIJZ smo na stojnici predstavljali medgeneracijsko sodelovanje, prostovoljstvo in skrb za duševno zdravje starejših.

Letos, 17. 4. 2024, smo na šoli organizirali 1. podnebni tek, s katerim želimo ozaveščati o boju proti podnebnim spremembam. Tekli so dijaki in profesorji GSŠKF Ruše, oskrbovanci varstveno dnevnega centra Polž, enota Ruše in najmlajši med nami iz vrtca Ruše. Dogodek je bil obarvan zelo pozitivno, vsi sodelujoči so bili zelo motivirani, sproščeni in dobro razpoloženi. Krasili so ga napisi podnebni tek, ekoštafete in izrisi rok sodelujočih z mislimi o našem ravnanju z naravo. V osrednjem delu dogodka smo slavnostno predstavili in podpisali novo ekolistino.

V ponedeljek, 15. 4. 2024, nas je obiskal evropski poslanec Milan Brglez. Predstavil nam je delo evropskega poslanca, stališče Evrope do "zelenih" vsebin. Odgovarjal je na vprašanja dijakov.

Dijaki so v okviru proste izbire OIV in ID vsebin obiskali Poljsko. Ogledali so si koncentracijsko taborišče Auschwitz, tovarno Oskarja Schindlerja, mesto Krakov in rudnik soli Wieliczka.

V okviru projekta Simbioza skupnost smo izvedli velikonočne delavnice ob Cvetni nedelji. Veseli smo, da smo se lahko dijaki učili od starejših. Gospod Franc nas je naučil, kako naredimo butare in cvetne aranžmaje ob Veliki noči. Gospa Cvetka pa nas je učila kvačkanja, tako da smo naredili lepa kvačkana velikonočna jajca. Medgeneracijsko druženje je bilo zelo prijetno.

V soboto (marec 2024) so dijaki v okviru proste izbire OIV in ID vsebin obiskali Dunaj. Obiskali so živalski vrt in se seznanili z bogato zgodovino Habsburžanov. Bilo je lepo.

Letošnja rdeča nit programa Zdrave šole se glasi: Lepa beseda lepe odnose najde. Zato smo za vas, dijakinje in dijaki, pripravili poseben dan »Totih misli«. To so lepe želje, ki ste jih napisali vi.

Predstavitev programov na informativnem dnevu 2024.

V okviru projekta Simbioza skupnost tudi v šolskem letu 2023-2024 nadaljujemo z medgeneracijskimi aktivnostmi. Pripravili smo že več različnih dejavnosti in aktivnosti z različnimi institucijami v kraju, aktivno sodelujemo z lokalno skupnostjo. V božično novoletnem času smo pripravili božični koncert za starejše občane in druženje treh generacij.

Ob tednu otroka je bilo veselo.

7. 12. smo na GSŠKF Ruše skupaj - dijaki, starši, zaposleni - preživeli prijetno pozno popoldne in večer. Z dobrim namenom in željami, z dobrodelnostjo, smo za šolski sklad zbirali prostovoljne prispevke. Iskrena hvala za donirana sredstva.

Ob Erasmus dnevih 2023 smo organizirali številne dogodke: na Četrtkih na Četrti so dijaki predstavili mobilnosti na Ciper in v Nemčijo, predstavili so se nam dijaki iz Padove, ki v tem času opravljajo prakso na naši šoli. Petek smo namenili Evropski uniji, obeležili pa smo tudi dan duševnega zdravja v okviru projekta FOMO?

Evropsko tekmovanje kemijskih tehnikov, 16th Grand-Prix Chimique, je potekalo od 24. - 29. septembra v Zagrebu na Hrvaškem. Oba tekmovalca, ki sta zastopala Slovenijo, sta se odlično odrezala, saj smo zasedli drugo in sedmo mesto v konkurenci dvajsetih tekmovalcev iz desetih evropskih držav.

V petek, 15. 9. 2023, smo se razveselili rezultatov splošne mature v jesenskem roku. Vsi dijaki, ki so v tem izpitnem roku opravljali maturo, so bili uspešni. Veselimo se skupaj z njimi. Na poti življenja jim želimo vse najlepše!

(Visited 6.248 times, 1 visits today)