NAJdijak

Razpis za NAJdijaka/NAJdijakinjo objavimo vsako leto konec meseca maja. Vlogo izpolni dijak sam in jo odda v šolsko svetovalno službo.

Poleg učnega uspeha so pomembni tudi dosežki na tekmovanjih in delo na družbenem področju.

Nagrada za NAJdijaka je večdnevna ekskurzija po EU.

 

V šolskem letu 2017/18 sta naziv NAJdijak osvojila Alja in Rok. 

Za nagrado sta obiskala Dansko z Društvom slovensko-danskega prijateljstva.

Tako sta zapisala:

Prvi teden v septembru sva obiskala Dansko z Društvom slovensko-danskega prijateljstva. Spoznala sva ljudi, ki so postali najini dobri prijatelji in s katerimi bova zagotovo ostala v stiku. Skupaj smo pripravili dva slovenska večera, kjer smo Dancem na zanimiv način predstavili Slovenijo in njene lepote. Zapeli smo tudi nekaj slovenskih pesmi in se naučili dansko himno.

Obiskali smo Legoland, Tivoli, dva vikinška muzeja, hišo Hansa Christiana Andersena, kip male morske deklice, galerijo sodobne umetnosti, ki ima na strehi mavrično panoramo ter dva gradova. Na enem izmed njih se je domnevno odvijala Shakespearova zgodba o Hamletu.

Povzpeli smo se na najvišji vrh Danske, ki meri le 175 metrov, saj je Danska ravnita dežela. Sprehajali smo se po glavnem mestu Danske, Kobenhavnu in obiskali nekaj plaž, najpogumnejši pa so se tudi okopali v severnem morju. Ogledali smo si tudi slovensko veleposlaništvo na Danskem in parlament. Dva dni smo tudi prespali pri dijakih. Najina gostitelja sta bila zelo prijazna in upava, da se še vrneva na Dansko ter ju zopet obiščeva. Obiskali pa smo tudi mednarodno gimnazijo, kjer smo priredili slovenski večer in spoznali dijake, ki prihajajo iz različnih dežel povsod po svetu. Zelo smo se zabavali, dijaki pa so se preizkusili v polki. Poskusila sva tradicionalno dansko hrano, sami pa smo prinesli slovenske dobrote in pogostili Dance.
Izkušnja je bila res edinstvena in nepozabna. Upava, da bova z slovenskimi in danskimi dijaki ostala v stiku ter da se še kdaj vrneva na Dansko. Zahvaljujeva se društvu Slovensko Danskega prijateljstva, ter ravnatelju, ki nama je omogočil to izkušnjo.
Alja in Rok 🙂

CELOTNA GALERIJA

Uspešni dijaki

Ker je dijakov, ki so poleg lepega učnega uspeha uspešni tudi na tekmovanjih in aktivni v obšolskih dejavnostih, res veliko, smo se odločili nagraditi tudi njih. Ob koncu šolskega leta podajo razredniki seznam tistih dijakov, ki si  zaslužijo preživeti en dan malo drugače – na enodnevnem izletu ali na drug zabaven način.

 

(Visited 722 times, 1 visits today)