K A N T A V T O R S K A   D E L A V N I C A

Dijaki,

 

v sredo, 27. 11. 2019 na GSKŠ Ruše, ponovno gostimo delavnico kantavtorstva.

 

Na šoli bo s strani organizatorja Kulturnega društva Glazerjeva domačija pripravljena ”šola” kreativnega pisanja besedil in glasbe, ki jo bosta vodila kantavtorja Katarina Juvančič in Peter Andrej.

 

Organizatorji – kantavtorji nagovarjajo mlado populacijo in tako bodo dogodki izvedeni na GSKŠ Ruše, kot tudi na OŠ Janka Glazerja Ruše.  Predstavili bodo veščino in znanje ter tehnike glasbenega ustvarjanja pa tudi druge pomembne stvari, ki stojijo za dobrimi »komadi«. Besede, jezik, literatura in glasbeno komponiranje, odvisno od raznih inštrumentov omogočajo ustvarjanje. Nastanejo glasbene podlage in med ostalim petjem tudi repanje.

 

Dijaki, ki vas navedena tematika zanima ste 3. šolsko uro vabljeni na enourno predstavitev kantavtorskega ustvarjanja, kako nastaja kantavtorsko besedilo in glasba ter kako to zveni v obliki nastopa v živo. Delavnica, predstavitev se bo pričela ob 9.40 uri v spodnjem amfiteatru naše šole.

 

Udeležba je predvidena za zainteresirane dijake (predvidoma dva iz posameznega razreda). Na delavnico se zainteresirani za udeležbo obvezno predhodno prijavite v knjižnici šole, do vključno  torka, 26. 11. 2019, do konca pouka. Dijaki, ki imate 3. šolsko uro predvideno ocenjevanje ali preverjanje znanja oz. kakšno drugo pomembno šolsko obveznost se predstavitve na morete udeležiti. Dodatne informacije o dogodku lahko zainteresirani prejmete v tajništvu šole, knjižnici ali pri prof. M. Volmajer.

 

Vabljeni.

(Visited 80 times, 1 visits today)