V četrtek, 31. 3. 2022, je na Dvojezični srednji šoli Lendava potekalo 25. državno tekmovanje kemijskih tehnikov. Tekmovanja se je udeležilo 14 mladih kemikov iz petih srednjih kemijskih šol (Celje, Ljubljana, Novo mesto, Lendava in Ruše), ki so dosegli najboljše rezultate na šolskih tekmovanjih.

Tekmovalci so se na državnem tekmovanju pomerili v kvantitativni analizi zdravila proti slabokrvnosti. V vzorcu zdravila so določali vsebnost železa. Izkazana so bila praktična znanja laboratorijskega dela ter teoretična in računska znanja s področja kemije.

Našo šolo so na tekmovanju zastopali trije tekmovalci in dosegli izjemen uspeh (dosežena prva tri mesta):

  1. mesto: Aljaž Polanič, 3. a KT GSŠKF Ruše
  2. mesto: Gaja Siničič Rodeš, 2. a KT GSŠKF Ruše
  3. mesto: Aleksander Repnik, 2. a KT GSŠKF Ruše

Tekmovalcem čestitamo za dosežke in želimo še mnogo uspehov na kemijskem področju. Čestitke in zahvala tudi mentorjem, učiteljem in laborantom za dobro delo in pripravo.

Na dan tekmovanja je potekalo tudi SREČANJE MLADIH KEMIKOV, letos žal na daljavo. Iz naše šole so sodelovali dijaki 2. in 3. letnika kemijski tehnik.

Zahvala gre tudi šoli organizatorki DSŠ Lendava za dobro organizacijo dogodka.

Hvala vsem udeležencem oz. sodelujočim na 25. državnem tekmovanju in srečanju mladih kemikov za dosežke in uspešno promocijo naše šole.

               Mentorja tekmovalcev:
mag. Jožica Gibičar Gert, Arpad Dolgoš 

(Visited 476 times, 1 visits today)