[button size=”large” bg_color=”#47d4ff” border=”#f51ef5″ text=”dark”]FESTIVAL USPEŠNOSTI[/button]

Velikokrat povemo, da smo ponosni na naše dijake, učitelje in ostale zaposlene, ki pišejo zgodbo Gimnazije in srednje kemijske šole Ruše. Dvodnevni FESTIVAL USPEŠNOSTI, ki se je odvijal v zadnjem delovnem tednu tega šolskega leta, je pokazal, da se pri nas resnično dogaja veliko projektov, različnih šolskih in obšolskih dejavnosti, dejavnosti v okviru dijaškega doma GSKŠ Ruše, poleg tega pa so dijaki zelo aktivni in uspešni tudi na ostalih športnih, umetniških in kulturnih področjih ter kot prostovoljci.

V šolskem letu 2018/19 so se dijaki udeležili 14-ih različnih tekmovanj v znanju, na katerih so poleg velikega števila bronastih priznanj osvojili skupno 37 srebrnih priznanj in 6 zlatih priznanj.

2 dijakinji sta s svojo raziskovalno nalogo osvojili zlato priznanje na regijskem tekmovanju.

V Ruše je letos odšla nagrada za najboljšega dijaka državnega tekmovanja kemijskih tehnikov.

Naši dijaki so se izkazali na športnem področju, tekmovali so v številnih ekipnih in individualnih športih, v naših vrstah imamo celo državne reprezentante in državne prvake v nekaterih individualnih in skupinskih športih. Udeležili so se tudi Domijade – srečanja dijaških domov Slovenije, od koder so se prav tako vrnili z medaljami.

V drugem delu festivala so dijaki z mentorji predstavili projekte in obšolske dejavnosti, ki so se jih letos udeležili.

Dvodnevni festival smo zaključili z okušanjem peciv desetih evropskih držav, ki so jih prispevali dijaki 3. letnika gimnazije.

[threecol_two]

[/threecol_two] [threecol_one_last]

[/threecol_one_last]

 

 

 

 

Naziv NAJ dijakinje šole je letos osvojila Sara Matjašec, dijakinja 1. aFT. ČESTITAMO!

Na zaključni prireditvi 4. letnikov so ključ šole osvojili dijaki 3. aFT. Tudi njim čestitamo za borbenost.

[button link=”https://gimnazija-ruse.si/galerija/solsko-leto-201819/?album=3&gallery=71″ size=”large” icon=”camera” window=”yes”]Celotna galerija FESTIVALA USPEŠNOSTI[/button]

(Visited 456 times, 1 visits today)